Vítáme Vás na blogu! Na co se můžete těšit?

Pokud již dávno nepatříte k našim příznivcům, jistě se ptáte, co je Khanova škola, co nabízí, kdo ji udržuje v chodu a k čemu bude sloužit náš blog.
BLOG

Tvoří ji celá komunita lidí nejrůznějších profesí a odborných zaměření, jež dohromady pojí jediné – společné úsilí o rozšíření spektra vzdělávacích metod a otevření přístupu k unikátním výukovým materiálům. Všichni dobrovolníci –  ať už korektoři a překladatelé, či propagátoři, organizátoři a programátoři – se podílí nejen na překladu a kontrole jeho konzistence, a to napříč obory od matematiky, biologie až po umění a ekonomii, ale i na organizaci těchto materiálů do celků dle tématických podobností a stupňů obtížnosti. Vše je dostupné zdarma na vzdělávacím portálu Khanovy školy, kde se rovněž můžete dozvědět více o našem týmu a kontaktovat nás na fóru ohledně spolupráce. Vítáme každého s chutí se zapojit!

K čemu bude sloužit náš blog?

Rádi bychom, aby sloužil jako platforma pro utužování a rozšiřování komunity lidí podílející se na chodu Khanovy školy. Vždy je o čem informovat a oč se podělit, když se jedná o aktuální dění. Můžeme sdílet atmosféru a průběh překladatelských maratonů, kde se konečně setkáváme tváří v tvář s těmi, které často pozorujeme na reportu pouze jako jména. Neustále se také snažíme navázat nové kontakty s jinými komunitami, společnostmi a sponzory, s jejichž přínosy se rádi pochlubíme.

Rozhodli jsme se, že abychom při překladech poskytovali co nejkvalitnější obsah, bylo by užitečné mít všechny návody na spolupráci pro stávající i budoucí dobrovolníky dobře dostupné na jednom místě. Dozvíte se zde vše potřebné ohledně práce v prostředí Amary, reportu, výběru videa, preferované terminologie oboru i to, kam se obrátit v případě dotazů. V budoucnu zde díky odvážlivcům a průkopníkům budou i návody na tvorbu samotných videí. Věříme, že je mezi námi spousta talentovaných pokladů, jen je vykopat! Držte nám palce.

Nikdy není dost míst, kde se inspirovat a najít další, nové zdroje výukových materiálů. Proto vytvoříme z našeho skladiště odkazů na fóru organizovanou kategorii, kde budeme v rámci propagace výukového směru „obrácená třída“ (angl. blended learning) postupně nejen představovat elektronické zdroje (od MOOC kurzů, mobilních aplikací a kanálů na youtube až po vědecké projekty umožňující zapojení veřejnosti, databáze s volným přístupem a mnoho jiných), ale snažit se i prozkoumat jejich využití v praxi. Uvítáme od Vás zpětnou vazbu, tipy, návody a praktické příklady a Vaše vlastní výtvory. Tím může díky Vám celá integrace tohoto výukového přístupu nabrat spád.

Brzy na viděnou!

PS: Mimochodem, komentovat příspěvky nyní můžete přes naše fórum. K přispívání na fórum a tedy i sem na blog vám stačí mít jeden účet na Khanově škole. 🙂

Vybrané komentáře

  1. Heuréka, zdá se, že se mi povedlo propojit naše Discourse fórum s naším WordPress blogem.
    Diskuze pod příspěvky na blogu by nyní měly probíhat tady na fóru, a nejnovější příspěvky by také měly být zpětně viditelné na WordPressu. Vyzkoušejte!

  2. @Olga každý nový příspěvek na blogu by měl automaticky vytvořit diskusní vlákno zde.
    V rozhraní WordPressu bys měla vidět zaškrtávátko pro publikaci na Discourse (které by snad mělo být automaticky zapnuté).
    Také by tam měla být automaticky nastavená kategorie Khanova škola / blog zde na fóru.

Pokračujte v diskusi na forum.khanovaskola.cz

Diskutující