Hurá do školy! Aneb opáčko z matematiky pro lepší start školního roku!

Spouštíme nové kurzy matematiky sloužící jako opakování před dalším ročníkem ZŠ.

Uběhla větší část prázdnin a víme, že se někteří po improvizované distanční výuce od března a letní pauze necítí připraveni na další ročník. Je zřejmé, že COVID-19 výrazným způsobem ovlivnil žáky, učitele, rodiče i způsob vzdělávání po celém světě. Studie americké neziskové organizace NWEA odhaduje, že se žáci vrátí na podzim do školy pouze s polovinou znalostí matematiky, které se měli v minulém školním roce naučit.Jmenují se Opáčko před x.třídou, pomohou s osvěžením důležitých dovedností a odhalí případné mezery ve znalostech. Takto odhalenou mezeru ve znalostech student přímo na Khan Academy snadno odstraní.
Právě ve startu do nového školního roku chceme vyjít žákům, učitelům i rodičům vstříc. České kurzy Hurá do školy! jsou inspirovány americkými kurzy Getting ready, které byly s velkým úspěchem spuštěny před několika týdny americkou Khan Academy.

Kurzy pomohou s osvěžením důležitých dovedností a odhalí případné mezery ve znalostech. Obsahují motivační prvek Cesta k mistrovství, kde je možné snadno mapovat pokrok jednotlivců. Studenti postupně získávají úrovně jako v počítačové hře, typy úloh, ve kterých udělali chybu se znovu vrací, dokud nejsou úplně zvládnuty.

Kurzy Hurá do školy! jsou dostupné na cs.khanacademy.org a také v mobilní aplikaci Khan Academy. Stejně jako celá Khan Academy jsou i tyto české kurzy zdarma a to i v rámci mobilní aplikace Khan Academy pro Android i iOS, kde je lze stáhnout i pro offline studium. A teď už hurá do další třídy! 🙂

Věříme, že tyto kurzy na začátku roku ocení učitelé a rodiče stejně jako žáci.

Za dlouhodobou podporu českých překladů a lokalizace Khan Academy děkujeme společnosti BAKALÁŘI Software.

Začněte diskutovat na forum.khanovaskola.cz